Door op de juiste wijze gebruik te maken van onder andere kleuren en lay-out kan er bij jouw bezoeker een juiste indruk achtergelaten worden van de webpagina. Aangezien de bezoeker vaak meerdere (soortgelijke) webpagina’s bezoekt voordat hij of zij de gewenste informatie op een bepaalde pagina gevonden heeft is het webdesign van de pagina een heel belangrijk onderdeel geworden. De reden hiervan is dat ondanks dat deze bezoeker meerdere pagina’s heeft bekeken hij of zij uiteindelijk, juist door die belangrijke eerste indruk, weer terug zal komen naar jouw website of webshop.

Design voor optimale beleving

Deze beleving wordt echter niet alleen door het webdesign bepaalt, maar is afhankelijk van meerdere onderdelen. Tijdens de ontwikkeling van het design houden wij met al deze onderdelen rekening om op deze manier jouw visie te vertalen naar een optimale beleving voor de website bezoeker.

Responsive webdesign

Een ander heel belangrijk onderdeel is ook responsive & adaptive webdesign. Iedereen weet de tijd nog wel dat je een website op je smartphone of tablet diende te vergroten om teksten duidelijk te kunnen lezen. Deze tijd laten wij gelukkig steeds vaker achter ons. Door responsive webdesign toe te passen op een webpagina zal de inhoud van deze pagina’s mee schalen naar het gebruikte type apparaat. Bekijk je de webpagina bijvoorbeeld op een smartphone dan wordt de pagina omgezet naar de afmetingen van het betreffende toestel. Hetzelfde gaat op voor tablets, klein formaat laptops en eigenlijk ieder type apparaat; ongeacht de schermgrootte, responsive webdesign zal zich hierop aanpassen.

Adaptive webdesign

Hierin kunnen we nog een stap verder gaan om de gebruikerservaring te optimaliseren; adaptive webdesign. Adaptive webdesign is net als responsive webdesign in staat zich aan te passen aan het type apparaat met als belangrijke uitzondering: bij adaptive webdesign zijn er onderdelen uit de webpagina niet zichtbaar op gekozen mediums. Denk bijvoorbeeld aan banners / call-to-actions welke niet interessant zijn om te tonen op smartphones omdat hier simpelweg de beschikbare ruimte niet voor is. Dit zorgt dus voor een optimale web ervaring en verhoging van de gebruiksvriendelijkheid voor de website bezoekers.