Onderhouden is behouden… en overhouden, maar waarom? Je hebt een professionele website of webshop laten maken of wellicht heb je deze zelf wel gemaakt. Intussen zijn er al een behoorlijk aantal mensen die jouw pagina’s bezoeken en er wordt al omzet (of aanvragen, offertes) uit de pagina’s genereert. Kortom; je bent al behoorlijk druk met je business!

Onderhouden is behouden

Uiteraard is dit een positieve ontwikkeling. Maar vergeet niet dat met (bijna) iedere positieve ontwikkeling, andere belangrijke zaken blijven liggen, omdat op deze overige zaken op dat moment niet de focus ligt over het algemeen.
Wij zien vaak dat dit helaas ook het geval is bij het onderhoud van de website of webshop. En juist hiervoor gaat op: Onderhouden is behouden…

Iedere website / webshop is onderhevig aan onderhoud. Dit kan zijn een upgrade naar de nieuwste versie van een bepaald CMS systeem, zoals bijv.: Magento, WordPress, Joomla of Drupal. Door te upgraden naar de laatste versie blijf je verzekerd van optimale bescherming tegen ontdekte lekken in de beveiliging van de systemen, maar weet je ook dat alle functies van je website / webshop blijven functioneren zoals bedoeld! Daarnaast is het bekend dat bij gebruik van een CMS systeem ook belangrijke database tabellen en gegevens kunnen vol raken. Dit zorgt niet alleen voor tragere webpagina’s, maar kan er ook voor zorgen dat de website in zijn geheel niet meer naar behoren zal werken.

Om er dus zeker van te zijn dat ook bij jou alles naar behoren blijft werken geldt:
Onderhouden is behouden…