Veel ondernemers zijn gericht op de regio waarin zij werkzaam zijn. Jij ook? Dan is het belangrijk dat (nieuwe) klanten uit de regio je ook weten te vinden. Jouw website is hierbij onmisbaar!

Onze ervaring is dat mensen vaak voor een bedrijf kiezen dat hoog in de zoekresultaten van Google staat. Het is dan ook een absolute must dat jouw organisatie in de topresultaten komt te staan, zeker wanneer er gezocht wordt binnen een bepaalde regio. Je kunt dit positief beïnvloeden door middel van een zoekmachine optimalisatie die specifiek op jouw regio gebaseerd is. Wij noemen dit lokale SEO.

Net als bij een ‘gewone’ zoekmachine optimalisatie gaan wij bij lokale SEO voor je aan de slag om te inventariseren welke zoekwoorden er geschikt zijn om de website beter vindbaar te maken voor zoekmachines. Het verschil is echter, dat wij hierbij ons met nadruk op jouw regio richten. Je kunt dus denken aan het toevoegen van bepaalde plaatsnamen aan de zoekwoorden.

Zet jezelf lokaal op de kaart met lokale SEO

Je kent ongetwijfeld wel het overzicht van Google wanneer je op een trefwoord in combinatie met een plaatsnaam zoekt. Google laat deze tegenwoordig namelijk zien als een kaartje waarop de drie topresultaten staan ingetekend. Het doel is uiteraard om met jouw bedrijf hier ook in te staan. Dit is mogelijk met lokale SEO.

Een goede strategie is bepalend

Samen met je gaan we bekijken welke doelen je wilt behalen met lokale SEO. Ook kun je aangeven of er bepaalde trefwoorden zijn waar je graag mee gevonden wilt worden. Deze nemen wij vervolgens mee in onze zoekwoordenanalyse.

Een zoekwoordenanalyse is een inventarisatie van trefwoorden die geschikt zijn voor de lokale SEO van jouw website. Wij kijken hierbij uiteraard naar woorden waar vaak op gezocht wordt, maar we houden ook rekening met de ‘concurrentie’ die op het betreffende woord zit en andere factoren. Op die manier komen wij tot een lijst met relevante zoektermen die wij kunnen inzetten voor de lokale zoekwoorden optimalisatie van jouw website.

Maak kennis met de SEO-specialisten van DRYVE

Wil je meer weten over de vele voordelen die lokale SEO jouw bedrijf te bieden heeft? De SEO-specialisten van DRYVE vertellen het je graag. Wij hebben verschillende inspirerende voorbeelden van lokale SEO-campagnes en kunnen meteen met je nadenken over wat een goede strategie is voor jouw organisatie.

Neem vandaag nog contact met ons op en maak een afspraak om te starten met een lokale SEO-campagne voor jouw website!